Senatör Renan Calheiros bir radyo röportajında, Nisan ayında başlatılan soruşturmanın Bolsonaro'nun resmi olarak ülkenin yerli nüfusuna karşı soykırım, görevi kötüye kullanma, kamu fonlarının düzensiz kullanımı, sağlık önlemlerini ihlal, suça teşvik ve sahtekarlıkla suçlanması gerektiğini gösteren kanıtlar topladığını söyledi. 

KADERİ BELLİ OLUYOR

Temmuz 2020'de kendisine koronavirüs bulaşan aşırı sağcı cumhurbaşkanı, karantina önlemlerine karşı çıktı, kanıtlanmamış tedavileri savundu, aşı konusunda şüphelere yol açtı ve salgını küçümsedi.

Raporun Salı günü Senato soruşturma paneli tarafından yayınlanması planlanıyor. Ertesi gün kurul üyeleri, Bolsonaro ve çevresindeki bazı isimlerin suçlanıp suçlanmamasına karar vermek için Perşembe günü başsavcılığa göndermeden önce metni onaylamak için oylayacak.

Başsavcılık başkanı suçlayabilir, ancak onu yargılayacak olan Yüksek Mahkeme, devam etmek için alt meclisten izin istemelidir. Uzmanlar, alt meclisin böyle bir talebi kabul etme olasılığının çok düşük olduğunu söylüyor. (Reuters)