Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Rusya-Ukrayna savaşını nasıl sonlandıracağını bulduğunu, ancak planını önümüzdeki hafta Ukrayna lideri Volodymyr Zelenski'ye sunana kadar kimseyle paylaşmayacağını söyledi.

Gazetecilere verdiği demeçte, "Ona fikrimi, ne düşündüğümü söyleyeceğim. Bunun çözümünü, savaşın nasıl çözüleceğini biliyorum ama kimseye söylemeyeceğim" dedi. Brezilya lideri, Pazartesi günü Zelensky ile telefonda görüşmesi planlanıyor. Bolsonaro, "Bu savaş Brezilya için daha az, Avrupa için çok daha fazla büyük aksamalara neden oluyor" diye ekledi.

ARJANTİN - İNGİLTERE SAVAŞI ÖRNEĞİ

Önerilen barış planının ayrıntılarını vermeyi reddetti, ancak çatışmanın "Arjantin'in İngiltere ile 1982'de sona eren savaşı gibi" çözülebileceğini söyledi. Arjantin, Nisan 1982'de İngiliz kontrolündeki Falkland Adaları'nı işgal etti ve İngiltere'nin büyük bir deniz görev gücü göndermesini istedi. Arjantin kuvvetleri rakipsizdi ve Buenos Aires Haziran 1982'de teslim oldu.

Bolsonaro, Şubat ayında Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısını başlatmasından birkaç gün önce Moskova'ya planlı bir ziyaret gerçekleştirdiğinde ABD Başkanı Joe Biden ve diğer savaş karşıtlarının öfkesini artırdı. İşgal konusunda tarafsız bir duruş benimsedi ve Moskova yönetimine yaptırım uygulamayı reddetti. (RT)