Johnson, "Gazetecilik harika bir iş, harika bir meslek, ancak sorun şu ki, bazen kendinizi insanlara taciz ederken veya insanlara saldırırken buluyorsunuz" dedi ve "Onlara saldırmak istemiyorsun, ama eleştiriyorsun. Belki bu konuda kendini biraz suçlu hissediyorsun çünkü kendini eleştirdiğin kişinin yerine koymuyorsun’’ şeklinde ekledi.

AŞAĞILAMALARLA DOLU

Başbakan’ın gazetecilik sicili hiçte iç açıcı değil. Johnson, Daily Telegraph'ın 2018 tarihli bir köşesinde, çarşaf giyen kadınları mektup kutularına ve banka soyguncusuna benzetti. Aynı gazetenin 2002 tarihli bir köşesinde, siyahileri aşağıladı. 1998 yılında ise yine aynı köşede, eşcinsel erkekleri aşağılayan cinsiyetçi ifadeler kullandı.

GÖZ DOLDURUCU KARİYER

Dışişleri Bakanı olmak için köşesinden çekildiğinde, Johnson'a yılda 275 bin sterlin, kelime başı yaklaşık 4.8 sterlin ödeniyordu. Ayrıca, Daily Telegraph'ta köşe yazarlığının yanı sıra, aynı gazetede Brüksel muhabiri ve Spectator'un editörlüğünü yapmıştı.

GAZETECİYE TEHDİT NOTLARI

Meslek değiştirdiğinden beri Başbakan Johnson, dişli basından rahatsız. Köşe yazarı ve eski gazete editörü olan Sir Max Hastings, Boris Johnson koltuğuna oturmadan önce, "Muhtemel bir sonraki başbakanımızdan, onu eleştirmeye devam edersem korkunç sonuçları olacağı tehdidinde bulunan el yazısı notları aldım" şeklinde yazmıştı. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com