Almanya’da yaşayan Andreas Rainer Egler ve Anna Maria Egler, 10 ve 11 yaşlarındaki iki kızlarını Paraguay’a kaçırdılar. Clara Magdalena Egler ve ablası Lara Valentina Blank'ın kayıp olduğu bildirildi. Çiftin Paraguay'da aşı karşıtı bir Alman yerleşimci topluluğunda saklandığına inanılıyor. 

Clara'nın öz annesi Anna Maja Reiniger-Egler, Paraguay'ın başkenti Asuncion'daki Başsavcılık Ofisinde düzenlediği basın toplantısında eski kocasını kınayarak "Bunu istemedik. Ama sonunda buradaki insanların desteğini ummak için halktan yardım istedik. Onlara mutlu oldukları eski hayatlarını geri vermek istiyoruz. Clara ve Lara, tüm bu durumla kesinlikle kendilerini pek iyi hissetmiyorlar. Çocukluklarının geri kalanını kaçak olarak sürdürmeleri mümkün değil" dedi. 

‘YEŞİL CENNET’

Kamu Bakanlığı Paraguaylı İnsan Ticareti Birimi ve Ulusal Polisin adam kaçırmayla mücadele departmanı olayı araştırıyor. Anna'nın avukatı Stephan Schultheiss, çiftin Paraguay'da aşı karşıtı bir Alman yerleşimci topluluğunda yaşama niyetinde olduğuna inanıyor. Böyle bir topluluğa, 2016 yılında başlayan ancak salgın sırasında kendi ülkelerinden kaçan Alman ve Avusturyalı aşı karşıtları arasında popüler hale gelen “Pariso Verde” (Yeşil Cennet) denir.

Bununla birlikte, yerleşim yerlerinin komplo teorisyenleri ve bazen de doğrudan ırkçı inançlar için yuva haline geldiğine dair endişeler var. Paraiso Verde'nin kendisi açıkça göçmen karşıtı Avusturyalı bir çift tarafından kuruldu ve bildirildiğine göre otomatik silahlarla korunuyor.

Stephan Schultheiss, "Bu, ebeveyn yetkisinin ihlali veya adam kaçırma davasıdır. Her ikisi de Alman mahkemeleri tarafından aranıyor" dedi. (The New York Post)