5 yaşındaki kızın, sıcaklığın 42 dereceye ulaştığı kavurucu güneşin altında bir evin çatısında bir iple bağlı olduğunu gösteren bir video internette paylaşıldı ve viral haline geldi.

KIZIN ANNESİNDEN ŞOK İTİRAF

Kızın annesi, ödevini bitirmediği için ceza olarak bu yöntemi seçtiğini itiraf etti. Baba, olaya karışmadığını iddia etti ve bunu ancak babası arayıp olanları anlatınca öğrendi. Hindustan Times'a, "Babamdan, karımın kızımıza bu ağır cezayı verdiğine ve eve dönmem gerektiğine dair bir telefon aldım. Eve geldiğimde babam eve geldiğini ve kızı terasta bağlı halde gördüğünü ve onu serbest bıraktığını söyledi. Eşim kızdı ve onu cezalandırdı. Babam söyleyince o gün eşimi çok azarladım ama ertesi gün köyümüzden bir akrabam videoyu gönderdi ve yine eşimi azarladım” dedi.

POLİS SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Dehşete kapılmış izleyiciler öfkelerini sosyal medya hesaplarında paylaştı. Biri, “Kesinlikle yürek burkan bir sahneydi. Sorumlusu ibret için kamuoyuna açıklanmalıdır. Kavurucu sıcakta kıvranan zavallı çocuğu izlemek çok acı" diye kaydetti. Bir başkası, “Videoyu gördüğümde yüreğim burkuldu” dedi. Bir kullanıcı, Delhi Polis Komiseri Rakesh Asthana ve Delhi Kadın Komisyonu şefi Swati Maliwal'ı etiketleyerek şunları yazdı: "Bu korkunç. Lütfen hemen harekete geçin.”

Polis yaşananları araştırırken, bir memur, "Çocuk yasasının 75. maddesi kapsamındaki davanın girişi Khajuri Khas karakoluna yapıldı ve soruşturma devam ediyor" dedi. (Mirror)