Bazı veliler ve öğretmenler, olayın akademik standartların düşmesine işaret ettiğini söylediği gibi, New York Üniversitesi'nden bir profesörün, sınıfının çok zor olduğunu söyleyen öğrencilerin dilekçesine konu olan kovulması tartışmaları körüklemeye devam ediyor.

Öğrencilerin toplu olarak hazırladığı ve imzaladığı dilekçede, Jones'un derslerinin çok zor olduğu ve öğrencilerin kaynak ve yardımdan yoksun olduğu belirtildi. Ancak profesörün işten çıkarılmasına dair bir şey bildirilmedi. 

‘FAKÜLTENİN ÖZGÜRLÜĞÜ BALTALANIYOR’

Organik Kimya Profesörü Maitland Jones Jr, 350 öğrencilik dersinden 80'den fazla öğrencinin Covid-19 pandemisi sırasında alınan notlar, öğretim ve yardım hakkında şikayette bulunan bir dilekçe imzalamasının ardından üniversite tarafından kovuldu. New York Times'ın bildirdiğine göre, 84 yaşındaki Jones, Ağustos ayında bilim dekanından sözleşmesini sonlandıran bir mesaj aldı.

Karara karşı çıkan kimya profesörleri, davanın fakülte özgürlüğünü baltalayabileceğinden ve öğretim uygulamalarını zayıflatabileceğinden endişe duyduklarını söyleyerek birkaç üniversitenin dekanlarına mektup yazdı. 

Mektubu imzalayan profesörlerden biri olan Stephanie Lee, bir tweet'te, "Hepimiz öğrencilerin başarılı olmasını istemekte aynı taraftayız, ancak başarıyı değerlendirmek için yanlış hizalanmış ve çoğu durumda kusurlu metrikler kullanıyoruz. Bu yanlış hizalamanın bir sonucu, eylemlerimizin korku odaklı hale gelmesidir" diye kaydetti. 

‘EMEKLİ OLACAĞIM’

Organik kimya ders kitaplarıyla tanınan, geniş çapta akredite bir profesör olan Jones, Times'a emekli olmayı düşündüğünü, ancak üniversitenin kararının diğer profesörler ve fakülteler için ne anlama gelebileceğinden endişe duyduğunu söyledi.

Üniversiteden bir sözcü, öğrencilerin dersten kalmasını ve kötü ders değerlendirmelerini vurgulayarak işten çıkarmayı savundu. Açıklamada, kararın aynı zamanda küçümseme, tepkisizlik ve not verme konusunda şeffaflık eksikliği şikayetlerine dayandığı belirtildi. (Guardian)