Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana geliştirilen planlar kapsamında bu yaz Finlandiya'dan Kuzey Makedonya'ya kadar uzanan ülkelere düzinelerce tank konuşlandırılacak. 

Onlara, NATO'dan ve Finlandiya ve İsveç'i içeren Ortak Sefer Kuvvetleri ittifakından on binlerce asker katılacak. Savunma Bakanlığı, harekatın uzun süredir planlandığını ve Rusya'nın Şubat ayı sonlarında komşusunu işgaline yanıt olarak geliştirildiğini söyledi.

İNGİLİZ BAKAN: AVRUPA’NIN GÜVENLİĞİ HİÇ BU KADAR ÖNEMLİ OLMAMIŞTI

İngiliz Korgeneral Ralph Wooddisse,  “Birleşik Krallık, Avrupa'nın savunmasına ve Rus saldırganlığının caydırılmasına önemli katkılarda bulunuyor. İngiliz ordusunun tatbikatları her ikisi için de temeldir. İngiliz ordusunun profesyonelliği, eğitimi ve çevikliği ile birleştiğinde konuşlanmanın ölçeği, bu yüzyılda Avrupa'da görülmeyen bir ölçekte saldırganlığı caydıracak" dedi. 

Birleşik Krallık konuşlandırmasının Nisan ve Haziran ayları arasında anakara Avrupa'da faaliyet gösteren yaklaşık 8 bin personel ile zirveye ulaşması bekleniyor.

Savunma Bakanı Ben Wallace, “Avrupa'nın güvenliği hiç bu kadar önemli olmamıştı. Bu tatbikatlar, askerlerimizin soğuk savaştan bu yana en büyük ortak konuşlandırmalardan birinde dayanışma ve güç gösterisi içinde NATO ve Ortak Sefer Kuvvetleri genelindeki ortaklarla güçlerini birleştirdiğini görecek” dedi. (Guardian)