Bolsonaro, eski cumhurbaşkanını Brezilya tarihindeki en yozlaşmış hükümeti yönetmekle suçladı. Lula ise Bolsonaro'nun Brezilya'yı yok ettiğini söyledi.

Kamuoyu yoklamaları, 2003'ten 2010'a kadar cumhurbaşkanı olarak görev yapan Lula'nın seçim yarışında önde olduğunu gösteriyor. Ancak iki aday arasındaki fark daralacak gibi görünüyor. Pazar günü, iki lider, diğer dört başkan adayıyla birlikte Sao Paulo'da televizyona çıktı.

YOLSUZLUK SKANDALINA GÖNDERME

67 yaşındaki Bolsonaro, 76 yaşındaki Lula'yı hedef almakla hiç vakit kaybetmedi. "Hükümetiniz, Brezilya tarihindeki en yozlaşmış hükümetti" dedi. Hakaret, Lula'nın yolsuzluktan suçlu bulunup 2018'de hapse atılmasına bir göndermeydi. Yolsuzluk skandalı, Oto Yıkama Operasyonu olarak bilinmeye başladı ve devlet tarafından işletilen petrol devi Petrobras'ı içeriyordu. Lula aleyhindeki karar daha sonra bozuldu. Bolsonaro, "Neden iktidara geri dönmek istiyorsun? Aynı şeyi Petrobras'a tekrar yapmak için mi?" diye sordu. 

‘ÜLKEYİ YIKIYORSUN’

Lula, Bolsonaro'yu yalanları yaymak ve başkanlık mirasını mahvetmekle suçlayarak misilleme yaptı ve hükümetinin on milyonlarca insanı yoksulluktan kurtarmaya yardım ettiği için hatırlanması gerektiğini söyleyerek Bolsonaro'yu ülkeyi "yıkmakla" suçladı.

Seçimin ilk turu 2 Ekim'de yapılacak, ikinci tur ise adaylardan hiçbirinin yüzde 50'yi alamaması halinde 30 Ekim'de yapılacak. (BBC)