58 yaşındaki milyarder Karl-Erivan Haub, 2018 yılının nisan ayında Valais’te ünlü Matterhorn zirvesinin altında bir kayak dağcılık yarışı için antrenman yaparken gizemli bir şekilde ortadan kayboldu.

RESMEN ÖLÜ İLAN EDİLDİ

En son 7 Nisan 2018 sabahı bir teleferiğe çıkarken görüldü, ancak ertesi sabah İsviçre'nin Zermatt tatil beldesindeki oteline gelmeyince alarm verildi. Cesedi bulunamadı, ancak üç yıl sonra resmen ölü ilan edildi.

Ancak şimdi Avrupa'daki rekor sıcaklık dalgaları, İsviçre'nin Valais kantonundaki Stockji buzulunun bir kısmını eriterek kalıntıları ortaya çıkardı. Şu anda iskeletin kime ait olduğu belli değil ancak Alman medya kuruluşu Bild, iskeletin Haub'a ait olabileceğini öne sürdü. İsviçre medyası da onların kayıp Alman milyardere ait olabileceğine dair haberler yaptı, ancak yıllar içinde bölgede birkaç kişi daha kaybolmuştu. 

KAYIP LİSTESİ 3 SAYFA 

28 yaşındaki Junko Sato adlı Japon bir kadın 2000 yılında ortadan kayboldu ve bir diğeri de 20 yaşındaki İsviçreli-Amerikalı dağcı Matthew Nisly 2015 yılında ortadan kayboldu. İsviçre basını, Valais polisinin bölgedeki kayıp kişilerin listesinin üç sayfa uzunluğunda olduğunu bildiriyor, ancak Alman gazetesi, bölgedeki insanların iskelet kalıntılarının kayıp milyarder Haub'a ait olabileceği yönünde haberler yaptı. 

Haub, Almanya'nın en büyük perakendecilerinden biri olan Tengelmann Group'un genel müdürü ve kısmi sahibiydi ve öldüğü ilan edildiğinde net değerinin 5.2 milyar sterlin olduğu tahmin ediliyordu. Milyarder, 2000 yılından bu yana 54 yaşındaki kardeşi Christian ile birlikte şirketi yönetiyor ve şirketi, öldüğünde dünyanın en zengin 500 kişisi arasında yer alan babaları Erivan'dan devraldı.

İsviçre makamlarının kurtarılan kalıntıları tespit etmek için yaptığı soruşturma devam ediyor. (Mirror)