Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Pediatrics dergisinin yayımladığı bir araştırma, üzücü gerçeği gözler önüne serdi. 1 Nisan 2020 ile 20 Haziran 2021 arasında ülkede yüzbinlerce çocuğun ailesini kaybettiği ortaya çıktı...

BÜYÜK ÇOĞUNLUK ETNİK AZINLIKLARA MENSUP

Çalışmada, ebeveyn ya da velisini kaybeden çocukların büyük oranda etnik azınlıklara mensup olduğu ifade edildi.

Araştırmada, ebeveyn kaybının akıl sağlığı problemleri, öğrenim bozuklukları, düşük özgüven, tehlikeli cinsel davranışlar, intihar, şiddet, cinsel istismar riskini artırdığına; bakımını üstlenen büyükbaba ya da büyükannenin kaybının ise çocukların psikososyal, yaşamsal ya da finansal desteğini kaybetmesi anlamına gelebileceğine dikkat çekildi.

HER ÖLÜMDEN BİRİNDE ÇOCUKLAR EBEVEYNLERİNİ KAYBETTİ

Araştırmanın yazarlarından Susan Hills, Covid-19 nedeniyle gerçekleşen her dört ölümden birinde, bir çocuk, ihtiyaçlarını üstlenen, kendisine sevgi, güven ve günlük bakım sunan annesini, babasını ya da büyükanne ve büyükbabasını kaybettiğini söyledi.

'YARDIMA İHTİYAÇLARI VAR'

Bunun acilen harekete geçilmesi gereken bir konu olduğuna değinen Hills, çocukların anlayışa, yardıma ve desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

ARTMASINAN ENDİŞE EDİLİYOR

Salgın nedeniyle ölümler arttıkça söz konusu rakamın yükseldiğini belirten Hills, bu sayının aradan geçen üç ayda 175 bine ulaşacağını tahmin ettiklerini de sözlerine ekledi.

Öte yandan ABD’de çocukların yüzde 23’ü tek ebeveynle, yüzde 10’u ise büyükanne veya büyükbabasıyla yaşıyor.