Modi, Xi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılacağı Şanghay İşbirliği Örgütü olarak bilinen bölgesel güvenlik grubunun zirvesi için Perşembe günü Özbekistan'ın Semerkant kentine uçacak.

Gelişme, Hintli ve Çinli askerlerin bu hafta Himalaya sınırındaki tartışmalı bir bölgede iki yıldan fazla süren bir soğukluğun ardından ayrılmasından sonra geldi. Modi ve Xi, soğukluk başladığından beri birbirleriyle konuşmadılar. 

BAKAN DOĞRULUYOR

Hindistan Dışişleri Bakanı Vinay Kwatra Modi'nin zirvenin oturum aralarında ikili görüşmeler yapacağını, ancak Xi ile bire bir görüşmeyi onaylamadığını söyledi. Çin ayrıca iki lider arasındaki görüşmeyi doğrulamadı.

Şanghay İşbirliği Örgütü’nün daimi üyeleri Çin, Hindistan, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan ve Pakistan'dır. Rusya, Putin ve Modi arasında, genel ticaret, Rus gübrelerinin satışı ve karşılıklı gıda tedariki hakkında konuşmaları beklenen ikili bir görüşmeyi şimdiden onayladı. Kwatra, daha geniş görüşmelerin ticaret ve bölgesel güvenlikten turizm ve terörizme kadar değişeceğini söyledi. (Reuters)