Leonid Volkov yaptığı açıklamada, Navalny'nin bacaklarından birinde üzerinde duramayacak kadar uyuşukluk ve ciddi bir sırt ağrısı rapor edildiğini söyledi.

‘NEDEN SAKLIYORLAR?’

Navalny'nin avukatları ise, kendisiyle görüşmelerinin engellendiğini ve hapishanedeki revirde olduğundan şüphelendiklerini söylediler. Avukatlar, "Alexei Navalny'nin nerede olduğunu veya neden avukatlarından saklandığını anlamıyoruz" dediler ve hapishane yönetiminin olası hastaneye kaldırılmasını örtbas etmeye çalıştığından şüphelendiklerini de eklediler.

500 BİN İMZA ŞARTI

Navalny’nin destekçileri, muhalefet liderinin hayatından endişe duyduklarını söylediler. 

Rusya, hapishanede güvenliği sağlanamadığı için, Navalny’nin serbest bırakılması çağrısında bulunan bir Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına uymayı reddetti.

Rusya'nın dört bir yanında on binlerce insan, Navalny’nin gözaltına alınmasını Ocak ayından Şubat’a kadar ciddi bir şekilde protesto etti ve bu eylemler, muhalefet üzerinde kitlesel baskılara ve binlerce tutuklamaya yol açtı.

Muhalefet, protestoları geçici olarak durdurma çağrısında bulundu, ancak 500 bin kişi Navalny'nin serbest bırakılması için çevrimiçi bir dilekçe imzaladığı anda protestoları sürdüreceğini söyledi. Bu sayı şimdilik yaklaşık 200 bin.

(Guardian, Çeviri: polemikhaber)