Devlet medyası, Guangzhou’daki 84 evin, içinde saklanan “yakın temaslıları” bulmak ve binaları dezenfekte etmek amacıyla açıldığını söyledi. Global Times gazetesinin haberine göre kapılar daha sonra tamir edilerek yeni kilitler takıldı.

Gazete, bölge hükümetinin "şiddet içeren" davranışlar için özür dilediğini yazdı. Haberde, olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığı ve "ilgili kişilerin" en ağır şekilde cezalandırılacağı da belirtildi.

Çin, dünyanın geri kalanı normalleşirken bile, rutin testlere ve karantinalara tabi tutulmaya devam eden vatandaşlarının yaşamlarındaki artan ekonomik maliyetler ve aksamalara rağmen katı “sıfır Covid-19” politikasını sürdürüyor. 

‘POZİTİF ÇIKANIN KAPISINA DEMİR PARMAKLIK TAKILSIN’ ÖNERİSİ

Çin'de çok sayıda polis ve sağlık çalışanının Covid-19 karşıtı önlemler adına evlere girdiği sosyal medyada belgelendi. Bazılarında, kapılar kırıldı ve sakinler, negatif çıksalar bile ceza ile tehdit edildi. Yetkililer, vaka tespit edilen apartman sakinlerinin kilitlenmesi için anahtar, sitelerinden çıkmamaları için çelik bariyerler dikilmesi ve kapılara demir parmaklıkların kaynatılması talebinde bulundu. (Guardian)