Devlet medyasında yer alan haberlere göre, Xi Jinping, Çin Komünist Partisi'nin merkezi mali ve ekonomik işler komisyonunun düzenlediği bir toplantıda yetkililere, hükümetin aşırı yüksek gelirleri düzenlemesi ve yüksek gelirli grupları ve işletmeleri topluma daha fazla dönmeye teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

‘’ORTAK REFAH GÜNDEMİ’’

Komisyon, yeni bir varlıklı girişimci sınıfının yükselişiyle ilgili parti merkez komitesindeki hoşnutsuzluk raporlarının ardından Çin'in politika yapımının ana odak noktası haline gelen "ortak refah gündemini" sürdüreceğini söyledi.

Hedef, Pekin'in teknolojiden eğitime kadar çeşitli sektörlerde ülkenin en büyük özel şirketlerini dizginlemek için yaptığı kapsamlı bir baskının ortasında geliyor. Analistler, Çin'in en büyük teknoloji gruplarından biri olan oyun ve sosyal medya firması Tencent'in ikinci çeyrek karında bir sıçrama bildirdiği için sosyal taahhütlerini genişleteceğini söylemesinin dikkate değer olduğunu söyledi.

OYUNLAR İÇİN ‘AFYON’ BENZETMESİ

Tencent CEO'su Pony Ma, şirketin "küçük ve orta ölçekli işletmelerin, kamu hizmetlerinin ve şirketlerin dâhili olarak işbirliği yapmasına ve kullanıcılarıyla harici olarak bağlantı kurmasına yardımcı olmak için teknolojilerimizi ve uzmanlığımızı kullanarak" daha geniş bir topluma yardımcı olmak için iş yaptığını söyledi.

Bu ayın başlarında, şirketin oyunları devlet medyasında “afyon” olarak damgalandı ve bu, çocukların oyunlara erişimi üzerindeki kontrolleri sıkılaştırmasına yol açtı. Yine de, düzenleyici bir baskının etkisine ilişkin korkulara rağmen, Tencent, gelirlerde yüzde 20'lik bir artışın ardından Haziran ayına kadar olan üç aylık dönemde net kârın yüzde 29 artarak 6.6 milyar dolara ulaşmasıyla beklentileri karşıladı.

 (Guardian)