"Negatif liste", hem Çinli hem de yabancı yatırımcılara yasak olan sektörleri ve endüstrileri detaylandırıyor.

HER ALANDA BASKI ARTIYOR

Çin'deki düzenleyiciler, ülkenin merkez bankasının geçen ay "yasadışı" kripto para birimi faaliyetlerini ortadan kaldırma sözü vermesiyle bu yıl kripto para ticaretini ve madenciliğini yasakladı. Baskı, kripto para borsalarının Çinli kullanıcılarla bağlarını kesmesine neden oldu.

Çin ayrıca kamu söylemi üzerindeki kontrolünü sıkılaştırarak, toplumu "kirleten" şov dünyasına baskı yapıyor ve mobil tarayıcılardan söylentilerin yayılmasını, sansasyonel manşetlerin kullanımını ve sosyalizmin temel değerlerini ihlal eden içeriğin yayınlanmasını ortadan kaldırmasını istiyor.

BASIN YAYINA KAMU DIŞI SERMAYE YASAĞI

Devlet planlamacısı, canlı yayınlar, haber toplama, haberlerin işleyişi dahil olmak üzere çeşitli yayıncılık faaliyetlerine "kamu dışı" sermayenin yatırımını durdurduğunu söyledi. Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC), kamu dışı sermayenin, denizaşırı kuruluşlar veya zirveler tarafından yayınlanan haberlerin tanıtımına ve haber ve kamuoyu alanındaki faaliyetlere dahil olamayacağını da sözlerine ekledi.

NDRC, 2020'de 123 olan yatırımların kısıtlandığı veya yasaklandığı sektörlerin 2021 listesinin 117'ye düşürüldüğünü söyledi. Listede olmayan endüstriler, herhangi bir onay gerekmeksizin herkese yatırıma açıktır. 

Reuters