Kalabalık bir veli grubu, neredeyse gece yarısına kadar evlerine dönemeyen çocukları için okulun önünde toplandı. Çocuklara corona virüs testi yapıldı ve bildirildiğine göre sonuçları çıkana kadar bir gece okulda beklemeleri söylendi.

Öğrencilerin yedi ila 12 yaşları arasında olduğu düşünülüyor. Yerel Jimu News sitesine göre, okul müdürü nihayet yerel saatle 23:30'da ortaya çıktı ve bekleyen ebeveynlere bazı çocukların geceyi okulda geçirmesi gerektiğini söyledi.

Bundan kaç öğrencinin etkilendiği belli değil ama bir haberde, 35 öğrencinin sonunda karantinaya alındığı bildirildi ve okul geçici olarak kapatıldı.

“SIFIR COVİD-19 POLİTİKASI”

Çin, neredeyse iki yıl önce salgının başlamasından bu yana katı bir salgın politikası sürdürüyor ve virüsle yaşama konusunda hiçbir değişiklik belirtisi göstermiyor. Sıkı kapanmalar ve sınırların kapatılmasını içeren stratejisi, birçok batılı ülkeyle ve hatta Asya'da yavaş yavaş açılmaya başlayan ülkelerle tam bir tezat oluşturuyor.

Avustralya, Güney Kore ve Singapur gibi diğer birçok ülke başlangıçta enfeksiyonları tamamen ortadan kaldırmayı amaçladı. Sağlık uzmanları, Çin'in bu stratejisini ne kadar sürdürebileceğini sorguluyor.

BBC