Temmuz ayı sonlarında doğudaki Nanjing kentinde bir yükselişe neden olan yüksek oranda bulaşıcı Delta varyantı, bin 200'den fazla kişiyi enfekte etti. Salgında herhangi bir ölüm bildirilmedi. Ancak, ülke çapındaki yetkilileri, milyonlarca insanın taşıyıcıları belirlemek ve izole etmek için toplu testlerin yanı sıra değişen derecelerde seyahat kısıtlamaları da dahil olmak üzere salgın karşıtı önlemler almaya teşvik etti. 

KISITLAMALAR HAFİFLETİLİYOR

Çin genelinde, yeni günlük yerel vakalar, Ağustos başında zirve yaptıktan sonra geçen hafta tek haneli seviyeye düştü. Yetkililer, hafta sonundan bu yana, Hubei eyaletinin merkezindeki Wuhan ve Jingmen şehirlerinin yanı sıra Pekin'deki birkaç bölgede karantinaları kaldırdılar. Sichuan, seyahat acentelerinin il dışına turlara devam etmesine izin verdi, ancak hala riskli görülen yerler hariç.

Buna karşılık, Şanghay, bazı yeni enfeksiyonların bildirilmesinin ardından hafta sonu yüzlerce insanı karantinaya girdi ve bu da şehirde yeni bir salgın endişelerini ateşledi. Yine de, Şanghay 22 Ağustos gününde yeni bir yerel enfeksiyon bildirmedi.

Guardian