Duyuru ilk olarak Beijing Daily tarafından yayınlandı ve diğer devlet medya kuruluşları tarafından yeniden yayınlandı. Sosyal medyada geniş çapta yayıldı, ancak kısa süre sonra çoğu çevrimiçi yayından “5 yıl” referansı kaldırıldı ve ülkenin sosyal medyası Weibo'daki ilgili bir hashtag silindi.

İNANILMAZ TEPKİLER

Çin'in yetkilileri, başkan Xi Jinping'in talimatıyla, dünyanın geri kalanı bir arada yaşama veya hafifletme yolu seçmesine rağmen, ülkeyi defalarca sıfır-Covid-19 politikasıyla yönlendirdi. Xi, öngörülemeyen önlemler yerel halk tarafından beğenildiğinden, yetkililere sıfır-Covid-19’u ekonomik büyüme ile dengelemelerini emretti.

Duyuru ve müteakip değişiklik, ülke vatandaşları arasında sosyal medyada öfke ve kafa karışıklığına yol açtı. İnsanların çoğu, sistemin 5 yıl daha devam etmesi ihtimaline şaşırmadı, ancak çok azı bu fikri destekledi. 

Bir kullanıcı, "Çin'den kaçmak için geri sayım" dedi. Bir başkası, "Salgınla mücadelenin nihai amacı normal hayata dönmek ve görünüşe göre herkes bunu unutmuş durumda" dedi.

“Önümüzdeki 5 yıl içinde Pekin salgın ve kontrolün normalleşmesini aralıksız olarak kavrayacak” ile ilgili bir hashtag, birkaç saat içinde kaldırılmadan önce yaklaşık 1 milyon kez görüntülendi. (Guardian)