Bu hafta 25 milyonluk Çin şehri yeniden açıldı ve 60 günden fazla bir süre sonra evlerini terk etmesine, işe gitmesine ve toplu taşıma araçlarını kullanmasına izin verdi. Perşembe günü, şehirden sızdırılan bir belgeye göre, Çin medyasına kısıtlamalardaki değişiklikler hakkında bilgi yayması söylendi, ancak “kapanmanın sona ermesi” ifadesini kullanmamaları emredildi.

İki aydan fazla bir süredir Şanghay sakinleri, yoğun bir karantina dönemi yaşadı. Sokağa çıkma yasağının ilk haftaları, gıda kıtlığı ve tıbbi bakıma erişimdeki sorunlarla doluydu. Kapatılmayan işletmeler ve fabrikalar, genellikle sahada yaşayan personel ile “kapalı döngü” sistemlerde çalışmak zorunda kaldı.

ÖNLEMLER ‘ŞARTLI’ KALDIRILDI

Perşembe günü, düşük riskli bölgelerde yaklaşık 22.5 milyon insan için kaldırımlar kaldırıldı. Sakinler hala halka açık yerlerde maske takmalı ve toplantılardan kaçınmalı ve restoranlarda yemek yasak olmaya devam ediyor. Mağazalar yüzde 75 kapasite ile çalışabilirken, spor salonları daha sonraki bir tarihte yeniden açılacaktır.

Kısıtlamaların kaldırılması, yetkililerin salgının “etkili bir şekilde kontrol edildiğini” ilan etmesiyle geldi, ancak direktifler medyayı hafifletilen önlemlerin “şartlı” olduğunu vurgulamaya da çağırdı. (Guardian)