Bilgisayar korsanı, 47 kişinin telefon numaraları, isimler ve Çin kimlik numaraları ve sağlık kodu durumu dahil olmak üzere verilerin bir örneğini sağladı. Reuters'in ulaştığı 47 kişiden 11'i, örneklemde listelendiklerini doğruladı, ancak ikisi kimlik numaralarının yanlış olduğunu söyledi.

XJP, günün ilerleyen saatlerinde fiyatı düşürmeden önce 4 bin 850 dolar talep eden gönderide, "Bu veri tabanı, Şanghay'da yaşayan veya Şanghay'ı ziyaret eden herkesi içeriyor" dedi.

Verileri çalınan Covid-19 uygulaması, insanlara virüs kapma olasılığını gösteren kırmızı, sarı veya yeşil bir derecelendirme vermek için seyahat verilerini toplar ve kullanıcıların halka açık mekanlara girmek için kodu göstermeleri gerekir.

SKANDAL ÜZERİNE SKANDAL

İddia edilen veri ihlali, geçen ayın başlarında bir bilgisayar korsanının Şanghay polisinden bir milyar Çin vatandaşına ait 23 terabayt kişisel bilgi edindiklerini söylemesinin ardından geldi. Siber güvenlik araştırmacılarına atıfta bulunan Wall Street Journal, bir polis veri tabanını yönetmek için bir gösterge panosunun bir yıldan fazla bir süredir şifre koruması olmadan halka açık internette açık kalması nedeniyle ilk bilgisayar korsanının polisten verileri çalabildiğini söyledi. 

Wall Street Journal, verilerin Alibaba'nın bulut platformunda bulunduğunu ve Şanghay yetkililerinin konuyla ilgili şirket yöneticilerini çağırdığını söyledi. Ne Şanghay hükümeti, ne de Alibaba, polis veri tabanı meselesi hakkında yorum yapmadı. (Reuters)