ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Xu Yanjun'un federal bir jüri tarafından ABD merkezli birkaç havacılık ve uzay şirketinden ticari sırları çalmayı planlamaktan mahkum edildiği belirtildi.

SÜRPRİZ TALEP

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Pekin'de gazetecilere verdiği demeçte, "İddia tamamen uydurma" dedi ve “ABD'nin davayı yasalara göre ve Çin vatandaşının hak ve çıkarlarını güvence altına alacak şekilde ele almasını talep ediyoruz" diye ekledi.

XuYanjun, ticari sır hırsızlığı yapmak için bir komplo ve ticari sır hırsızlığına teşebbüsün yanı sıra ekonomik casusluk yapmaya teşebbüsten suçlu bulundu.Bir basın açıklamasına göre, Xu maksimum 60 yıl hapis ve 5 milyon dolardan fazla para cezasıyla karşı karşıya. Federal bölge mahkemesi yargıcı tarafından cezalandırılacak.

2013 yılına kadar Xu, ekonomik casusluk yapmak ve Çin adına ticari sır çalmak için birden fazla takma ad kullanmakla suçlandı. Açıklamaya göre, General Electric şirketinin bir birimi olan GE Aviation da dahil olmak üzere çok sayıda ABD havacılık ve uzay şirketi hedefleriydi. (Reuters)