Pekin, seyahat kısıtlamaları ve ani kilitlenmeler yoluyla sınırları içinde corona virüsün yayılmasını kontrol etmeyi büyük ölçüde başardı, ancak son aylarda sık sık yurt içi alevlenmeler sıfır tolerans stratejisini test etti.

500’DEN FAZLA UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Şanghay sağlık yetkilileri basın toplantısında, üç pozitif vakanın geçen hafta yakındaki Suzhou şehrine birlikte seyahat eden arkadaşlar olduğunu söyledi ve hepsinin tamamen aşılandığını ekledi. Uçuş takipçisi VariFlight'tan alınan verilere göre, Şanghay'ın iki büyük havaalanından 500'den fazla uçuş iptal edildi.

Şanghay hükümeti ayrıca, büyük bir ticaret ve turizm merkezi olan şehri içeren tüm iller arası paket turların iptal edileceği talimatını da verdi. 6 Şanghay hastanesi de ayakta tedavi hizmetlerini askıya aldı.

South China Morning Post'un haberine göre, olaya karışan arkadaş grubu, yakın temaslı olarak sınıflandırılan ve ayrıca Perşembe akşamı yapılan testleri pozitif çıkan Zhejiang eyaletindeki Hangzhou'dan iki adamla yemek yedi. Jiangsu eyaleti, Xuzhou'da yaşayan bir başka yakın temaslı da Şanghay yetkilileri tarafından bilgilendirildi ve testi pozitif çıktı.

OLİMPİYAT ÖNCESİ SIKI KONTROL

Şanghay Covid-19 Önleme Görev Gücü Başkanı Zhang Wenhong, bir brifingde, "Çin 'dinamik sıfır-Covid-19' konusunda çok fazla deneyimli hale geldi, bu nedenle stratejimiz değişmeyecek" dedi. Bunun gelecekte tekrar karşılaşabileceğimiz normalleştirilmiş bir anti-salgın duruma dönüşebileceği konusunda uyardı.

Yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta, yaklaşık 13 milyonluk bir nüfusa sahip olan Suzhou’da, turistik yerler kapatıldı ve sakinlerinin şehri terk etmek için negatif test sonuçları vermelerini istedi. Pekin'deki yetkililer, yabancı sporcuların, medyanın ve yetkililerin akınına uğrayacak olan Şubat Kış Olimpiyatları'na kadar olası herhangi bir salgın için yüksek alarmda. (Guardian)