Filmlere konu olan kaçırılma hikayesi, 2015 yılında Hong Konglu oyuncu Andy Lau'nun oynadığı bir filme ilham kaynağı oldu.

‘’SONUNDA MUTLU OLABİLİRİZ’’

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı'na göre polis, DNA testi kullanarak oğlunun kimliğini takip edebildi. Global Times'ın haberine göre, iki şüpheli daha sonra izlendi ve tutuklandı.

Guo'nun oğlunun evinin dışında tek başına oynadığını gördükten sonra, bir kadın şüpheli, onu yakaladı ve ortağının beklediği otobüs durağına götürdü.Çift daha sonra şehirlerarası bir otobüse komşu Henan eyaletine gitti ve çocuğu orada sattı.Yerel basında çıkan haberlere göre, Guo'nun oğlunun hala eyalette yaşadığı bulundu.

Devlet medyası CCTV'nin bildirdiğine göre, Guo ve karısı Liaocheng'de tekrar bir araya geldiklerinde ağlayarak oğullarına sarıldılar. Guo, gazetecilere verdiği demeçte, "Artık çocuk bulunduğuna göre, bundan sonra mutlu olabiliriz" dedi.

ÇİN’DE ARANMADIK YER BIRAKMADI

Oğlu 1997'de kaçırıldıktan sonra, Guo'nun bir motosikletle ülke çapında 20'den fazla şehri gezdiği bildirildi. Bu süreçte trafik kazalarında kemiklerini kırdı ve hatta otoyol soyguncularıyla karşılaştı. Kullandığı 10 motosiklet de hasar gördü.

Üzerinde oğlunun fotoğrafının olduğu pankartlar taşıyarak, tüm birikimini görevine harcadığı, köprülerin altında yattığı ve parası bitince para dilendiği söyleniyor. Ayrıca Çin'deki kayıp kişiler örgütlerinin önde gelen bir üyesi oldu ve en az yedi diğer ebeveynin kaçırılan çocuklarıyla yeniden bir araya gelmesine yardımcı oldu.

ÜLKENİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN

Çin'de bebeklerin kaçırılması ve çocuk ticareti onlarca yıldır bir sorun olmuştur.2015 yılında Çin'de her yıl 20 bin çocuğun kaçırıldığı tahmin ediliyordu. Birçoğu hem yurt içinde hem de yurt dışında evlat edinilmek üzere satılmaktadır.
(BBC)