Artık erişilemeyen bir sosyal medya gönderisinin ekran görüntülerine göre Luo Changping, Çinlilerin savaşın "nadiren adaletini yansıttığını" ve askerlerin aptal olduğunu öne sürmek için bir kelime oyunu kullandığını söyledi.

HAPİS CEZASI ALABİLİR

Resmi CCTV tarafından Weibo'da paylaşılan bir bildiriye göre, Hainan adasındaki polis, Luo'yu "kahramanların ve şehitlerin itibarını ve onurunu ihlal ettiği" şüphesiyle gözaltına aldı. Sosyal medya gönderisinde Luo, 30 Eylül'de vizyona giren ve aktör Wu Jing'in başrolde olduğu vatansever bir film olan "The Battle At Lake Changjin" hakkında yorum yaptı.

Polisten yapılan açıklamada, "Kamu güvenlik organları bu tür ihlalleri ciddi şekilde araştıracak ve cezalandıracaktır" denildi. Yakın tarihli bir davada, bir sanık benzer bir suçtan sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı.

ÖDÜLLÜ GAZETECİ

İktidardaki Komünist Parti, meşruiyeti kısmen İkinci Dünya Savaşı'nda Japon kuvvetlerine ve 1949'da Çin'in iç savaşını sona erdirmek için milliyetçilere karşı kazanılan zaferlere dayalı olarak, uzun süredir tarihini sıkı bir şekilde tutuyor.

Luo'nun gazeteciliği, 2014 yılında yolsuzluktan ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Çin devlet planlama kuruluşunda eski bir müdür yardımcısı hakkında haber yaptıktan sonra ün kazanmıştı. Luo, çalışmaları nedeniyle 2013 yılında Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nden ödül aldı.

 (Reuters)