Miami-Dade Belediye Başkanı Daniella Levine Cava, açıklanmayan sayının 156'ya düştüğünü ve kurtarılan üç cesedin daha teşhis edildiğini söyledi. Gazetecilere verdiği demeçte, "Birinci önceliğimiz arama kurtarma ve elimizden gelen tüm hayatları kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Binanın bir kısmı Perşembe günü sabahın erken saatlerinde çok sayıda sakin uyurken çökmüştü. 

2018’DEKİ ŞOK RAPOR

Ancak bir mühendisin 2018 tarihli raporu, deniz kıyısındaki Champlain Towers'ın orijinal tasarımındaki "büyük bir hatayı" vurguladı. Hataya göre, binanın tabanından su tahliyesini yapılamıyordu. Mühendis Frank Morabito, uygun drenaj eksikliğinin "orijinal sözleşme belgelerinin geliştirilmesindeki bir kusurdan" kaynaklanan "sistemik bir sorun" olduğunu söyledi. 

2018 yılındaki raporda Morabito, "Başarısız su yalıtımı, bu alanların altındaki beton yapısal levhada büyük yapısal hasara neden oluyor. Yakın gelecekte su yalıtımının değiştirilmemesi, betondaki bozulmanın boyutunun katlanarak genişlemesine neden olacaktır" şeklinde kaydetmiş. 

BİRÇOK ÜLKEDEN KAYIP VAR

Ekipler, hayatta kalanları bulmak için makineler, insansız hava araçları ve özel eğitimli köpekler kullanıyor. Cumartesi günü enkazın altında çıkan yangının ardından kurtarma çalışmaları kısa bir süreliğine sekteye uğradı.

Raporlara göre, kayıplar arasında İsrail ve Latin Amerika'dan insanlar da var. Paraguay Dışişleri Bakanlığı, ülke liderinin eşinin akrabaları da dahil olmak üzere altı vatandaşının kayıp olarak kaydedildiğini söyledi. Yerel yetkililer, sevdiklerinden haber bekleyen ailelere otel odaları ve yemek sağladı. (BBC)