Üç ülkenin liderleri, ittifaklarının İsrail’in dünyaya öncü olan aşılama çalışmalarına dayanarak Avrupa ve İsrail’de bir vakıf ve aşı dağıtım tesisleri kuracağını söylediler. 

Çaba, beklenen başka bir corona virüs dalgalanmasının önüne geçmeyi ve aşılamaların ne kadar süre etkili kalacağının belirsizliğini hedefliyor. Liderler, maliyetler ve projelerin açılması için gereken
zaman çerçevesi gibi ayrıntıların üzerinde çalışıldığını söylediler.

‘KÜRESEL İŞBİRLİĞİ ŞART’

Başbakan Benjamin Netanyahu, "Küçük ama çok yetenekli ve yetenekli üç ülkenin kaynaklarını birleştirerek bu zorlukların üstesinden daha iyi gelebileceğimizi düşünüyoruz" dedi. 

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, "bu salgının üstesinden ancak küresel işbirliği ile gelinebilir" dedi.

AB’NİN YAVAŞLIĞINDAN ŞİKAYETÇİ

Avrupalı liderler İsrail’in başarısından bir şeyler öğrenmek istediklerini söylediler. 

Avusturya, aşının 27 ulustan oluşan AB’de yavaş yavaş yaygınlaşmasından duyduğu hayal kırıklığını dile getiren bir dizi Avrupa Birliği üyesi arasında yer alıyor. Kurz, AB'nin krizi ele almasından memnun olduğunu söyledi, "ama aynı zamanda dünya çapında işbirliği yapmamız gerekiyor" dedi.

‘GÖREV DAĞILIMI OLACAK’

Ülkesinin salgının bir sonraki beklenen aşaması için yaklaşık 30 milyon doza ihtiyaç duyacağını söyleyen Kurz, "Aşı üretimi birçok adım içeriyor, bu yüzden görevi aramızda paylaşacağız ve her biri belirli olanlara odaklanacağız" dedi. Avusturya, nüfusunun yüzde 6'sından biraz fazlasını aşıladı

Frederiksen, ülkelerin klinik araştırmalar konusunda işbirliği yaptığını da görmek istediğini söyledi. 

Danimarka, 1 Mart itibarıyla nüfusunun yüzde 7'sinden biraz fazlasını aşıladı. Frederiksen, “Hepimiz yeni nesil platformların önünü açabilecek umut verici araştırmalara sahibiz” dedi.