Dünya Sağlık Örgütü, salgının Brezilya eyaletlerinin bazılarını "kritik duruma" soktuğu konusunda uyarıda bulunurken, mezarcılar, yıllar önce gömülen insanların mezarlarını açmak için çalıştılar ve ayrıştırılmış kalıntıları başka bir yere götürmek üzere torbaladılar.

4 BİNE YAKIN ÖLÜM

Cenaze hizmetlerinden sorumlu belediye sekreteri, mezarlık operasyonlarında kalıntıların taşınmasının standart olduğunu söyledi. Salgının ağır koşulları altında mecbur hale geldiği için bu durum aciliyet kazandı. Çarşamba günü, Brezilya Sağlık Bakanlığı 3 bin 869 kişinin virüse yenik düştüğü açıkladı.

Brezilya şu anda dünya çapında günlük corona virüs ölümlerinin yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. 

‘YERLİ AŞI’ ÖNERİSİ

Dünya Sağlık Örgütü'nün bulaşıcı hastalık epidemiyoloğu Van Kerkhove, yeni varyantların artan bulaşıcılığının, ülkenin karşı karşıya olduğu birçok zorluk arasında olduğu konusunda uyardı. DSÖ Genel Müdür Yardımcısı Mariangela Batista Galvão Simão, baskıyı azaltmak için yerli aşı üretiminin önemini vurguladı.

MEZARLIKLAR GECE YARISINA KADAR AÇIK 

São Paulo şehrindeki cenaze taleplerini karşılamak için gece geç saatlere cenaze törenleri devam ediyor. Bazı mezarlıkların saat 22:00'a kadar açık kalma izni verildi. São Paulo kenti, salgının başlamasından bu yana en yüksek olan, Salı günü 419 cenaze töreni kaydetti. Cenazeler bu hızda devam ederse, daha fazla acil durum önlemi alınması gerekeceğini söyledi. (Guardian)