Bolsonaro yönetiminin geçen yıl en sevdiği yiyecekler için 15,6 milyon real, yani 2,9 milyon dolar harcadığı iddiaları, halkın ve muhalefetin tepkisine yol açtı. "Sorumlu olanlar cezalandırılmalıdır!" diyen solcu Ciro Gomes, Twitter’dan "Bolsonaro’nun akıl almaz harcamaları" hakkında bir yüksek mahkeme soruşturması talep etti.

"O PARA SALGINA ÇARE OLURDU"

Sosyalist bir kongre üyesi olan Sâmia Bomfim, Brezilyalıların her gün 7 bin 200 kutu yoğunlaştırılmış sütün nasıl tüketildiğini bilmeyi hak ettiğini söyledi. Kongre üyesi Marcelo Freixo ise, ölümcül salgın krizine işaret ederek, “Bolsonaro'nun yoğunlaştırılmış süte harcadığı parayla, Brezilyalıların boğulmasını engellemek için 8 bin tank oksijen satın alınabileceğini” iddia etti.

GAZLI İÇECEKLERE 6 MİLYON DOLAR

Muhafazakâr köşe yazarı olan Merval Pereira, “trajik olmasa komik olacak bir skandalı” kınadı. Yoğunlaştırılmış sütün yanı sıra, sakız çiğnemeye 2,2 milyon real, çikolataya 8,9 milyon ve gazlı içeceklere 31,5 milyon real harcandığı bildirildi.

BOLSONARO’NUN OĞLU: SÜT BESLEYİCİ BİR GIDA

Bolsonaro ailesinin huzursuzluğunun bir ipucu olarak, cumhurbaşkanının oğlu Eduardo, yoğunlaştırılmış sütü Brezilya mutfağı için gerekli olan "kalori açısından zengin bir gıda" olarak savunan bir dizi tweet yayınladı. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com