Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski, Rus kuvvetleri güney ve doğudaki cephe hatlarından çekilirken, Herson yakınlarındaki Novovoskresenske, Novohryhorivka ve Petropavlivka'nın "kurtarıldığını" söyledi.

‘TOPRAK GASPI’

Putin, bölgeleri Rusya'ya dahil etmek için Çarşamba günü bir yasa imzaladı. Ukrayna, topraklarının yasa dışı olarak zorla ele geçirilmesini asla kabul etmeyeceğini söyledi. Kiev ve Batı, referandumların silah zoruyla yapılan hileli oylar olduğunu söyledi. Yeni yasa, Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 18'ini Rusya'ya dahil edecek. Putin, Rusya'nın güvenliğini sağlamak ve Ukrayna'da Rusça konuşanları korumak istediğini söyledi. Kiev, Moskova'yı toprak gaspı yapmakla suçluyor.

Rusya'nın bölgeleri ilhak etme hareketi, Putin ve diğer yetkililerin ilhak edilen bölgeler de dahil olmak üzere Rus topraklarını korumak için nükleer silah kullanabileceklerini söyledikleri gibi, savaşın tırmanma olasılığını artırıyor. Ukrayna herhangi bir nükleer tehdit karşısında yılmayacağını söyledi ve Zelenski, konuşmasında kendisinin ve üst düzey askeri yetkililerinin Rusya tarafından işgal edilen tüm toprakların geri alınmasını görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi. (Reuters)