Sağlık Bakanı Hancock'un, danışmanı Gina Coladangelo'yu bakanlık ofisinde kendi Covid-19 kurallarını ihlal ederek öptüğü için özür dilemesinin kamuoyunun öfkesini bastıramamasının ardından Cuma gününden bu yana istifa etmeyi düşündüğü anlaşılıyor.

İstifa, özrünün ardından 42 yaşındaki başbakanın yanında duran ve meselenin "kapatıldığını" ilan eden başbakanın otoritesine büyük bir darbe oldu. 

‘’ÇOCUKLARIMA AYIRACAĞIM’’

Hancock istifa mektubunda şunları söyledi: “Bir ülke olarak salgınla savaşmak için çok çalıştık. Özel hayatımın dikkatleri, bizi bu krizden çıkaran tek odaktan uzaklaştırması isteyeceğim en son şey. Rehberliği bozduğum için özrümü yinelemek ve ailemden ve sevdiklerimden onları bu duruma soktuğum için özür dilerim. Benim de bu sırada çocuklarımla birlikte olmam gerekiyor.”

JOHNSON’DAN DÖNÜŞ SİNYALİ

Johnson, cevabında Hancock'u kaybettiği için üzgün olduğunu ve "sadece pandemi ile mücadelede değil, hatta Covid-19 bizi vurmadan önce başardıklarınızla gurur duyarak görevi bırakması gerektiğini" söyledi. Ancak Johnson, hükümete geri dönmenin bir yolunu sunuyor gibi görünüyordu. Johnson, ‘’Desteğiniz için minnettarım ve kamu hizmetine olan katkınızın henüz bitmediğine inanıyorum” şeklinde kaydetti. 

İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Hancock'un “istifa etme hakkı var ama Boris Johnson onu görevden almalıydı” dedi.

Yeni Sağlık Bakanı Sajid Javid, İngiltere’de ilk Müslüman bakan olarak tarihe geçti. (Guardian)