Cumartesi günü, Ürdün ordusunun başı Tümgeneral Yusuf Huneiti, Prens Hamzah’ın Amman sarayına geldiğini ve krallığın güvenliğine yönelik tehditler nedeniyle ev hapsinde olduğunu bildirdi. Bu arada, Hamzah'ın üvey kardeşi Kral Abdullah’a yönelik darbe girişimi iddiaları dolayısıyla iki üst düzey eski yetkili ve diğer birkaç kişi tutuklandı.

Prens Hamzah kayıtta şunları söyledi: 

*Zor bir durum. Bütün korumalarım geri çekildi. Ürdün Silahlı Kuvvetleri başkanı beni tehdit etmek için evime geldi. Söylediklerini kaydettim, Ürdün dışındaki aileme ve arkadaşlarıma dağıttım’. 

*Ne yapacaklarını bekliyorum. Hemen herhangi bir işlem yapmayacağım veya hareket etmeyeceğim, ancak emirlerine kesinlikle itaat etmeyeceğim.

*Ordunun emirleri arasında Twitter'ın ve insanlarla iletişimin yasaklanması yer alıyor. Sadece aile ile iletişime izin veriliyor. 

DIŞ GÜÇLERLE İŞBİRLİĞİ İDDİASI

Ürdün Başbakan Yardımcısı Ayman Safadi yaptığı açıklamada, Hamzah ve diğerlerinin Ürdün'ün "güvenliğini baltalamayı" planladıklarını söyleyerek, daha önce bildirilen iki tutuklamanın yanı sıra güvenlik suçlamalarıyla toplam 14-16 kişinin tutuklandığını da sözlerine ekledi.

Reuters, Safadi'nin Hamzah'ın dış güçlerle işbirliği yaptığını ve bir süredir soruşturma altında olduğunu söylediğini aktardı. (Middle East Eye)