Haber kuruluşu Semafor tarafından Washington'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Meta'nın Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg, şirketin Trump'ın hesaplarının eski durumuna getirilmesi gerekip gerekmediğinin ciddi bir şekilde düşünüldüğünü söyledi. 

Clegg, son görüşmeyi yaparken CEO Mark Zuckerberg, Facebook yönetim kurulu ve dış uzmanlara danışacağını da sözlerine ekleyerek “Bu kaprisli bir karar değil. Trump'ın platforma geri alınıp alınmayacağını geçen iki yılın ardından yeniden düşünmek için gerçek dünyada oluşturabileceği sorunlarla ilgili sinyallere bakacağız" dedi. 

TWİTTER’A BİR DAHA GİREMEYECEK

Eski cumhurbaşkanı, Trump'ın sosyal medya hesaplarını şiddeti övmek ve sürdürmek için kullandığı 6 Ocak 2021’de gerçekleşen Kongre baskınının ardından Meta'ya ait olanlar da dahil olmak üzere bir dizi çevrimiçi platformdaki hesapları askıya alındı. 

Twitter, Trump'ı kalıcı olarak yasaklarken Meta, Trump'ın hesaplarını daha sonra yeniden değerlendirilmek üzere iki yıl süreyle askıya aldı. Mayıs 2021'de, Facebook'un kurumsal liderliğinden bağımsız olarak faaliyet gösteren Facebook Gözetim Kurulu, geçici yasağı onaylandı.

NİHAİ KARAR VERİLİYOR

Ancak gözetim kurulu, Trump'ın hesaplarıyla ilgili nihai kararı Meta'ya iade ederek, şirketin yasağı kalıcı hale getirip getirmeyeceğine altı ay içinde karar vermesini önerdi. Clegg, kararın 7 Ocak 2023'e kadar verileceğini söyledi. (Guardian)