Ada, Pasifik Okyanusu’nda, Ogasawara ada grubunun en güneydeki adası olan Minami Ioto'nun yaklaşık 50 kilometre güneyinde kuruldu. Japonya sahil güvenliği, yeni adanın yaklaşık 1 kilometre çapında hilal şeklinde olduğunu söyledi.

EROZYON SEBEBİYLE YOK OLUYORLAR

Ancak adanın varlığı geçici olabilir. Durum, adanın neyden oluştuğuna bağlı olacak. Kül ve diğer parçaların, dalgalardan gelen sürekli bir darbeye direnmesi pek olası değil, ancak devam eden volkanik aktivite, sonunda daha dayanıklı bir sert kabuk oluşturan lav akıntıları üretebilir.

1904, 1914 ve 1986 yıllarında bölgede benzer şekilde oluşan adaların tamamı erozyon nedeniyle yok olmuştur. 2013'te haftalarca süren volkanik aktivite, bir süreliğine karikatür köpek Snoopy'ye benzeyen yeni bir kara kütlesi oluşturmak için mevcut bir ada olan Nishinoshima ile birleşen bir adaya yol açtı.

UYARILAR YAYINLANDI

Mainichi Shimbun gazetesine göre, Japonya'nın meteoroloji ajansı, geçen hafta sonlarında başlayan son patlamanın devam edebileceğine inanıyor ve yakındaki sularda duman ve kül birikintileri hakkında uyarılar yayınladı.

Gazete, sahil güvenlik görevlilerinin patlamayı havadan gözlemledikten sonra Pazar günü adayı keşfettiğini ve mürettebatın geniş bir alanda denizde yüzen pomza (volkanik kaya) tortuları bulduğunu da sözlerine ekledi.

Guardian