Alfredo Sánchez Chacón, bir günlük izinle dışarı çıkmasına izin verildikten sonra cezaevine geri dönemediği Mart ayından bu yana firarda. 63 yaşındaki adamın kayıp olduğu haberi muhtemelen çok az kişiyi şaşırttı: 1996'da bir cinayetten 2025'e kadar hapiste olması beklenen Sánchez Chacón, İspanya'da iki kez hapisten kaçmasıyla ün salmıştı.

İLK KAÇIŞI 1999’DA

İlk kaçışı 1999'da, diğer mahkûmlar gardiyanların dikkatini dağıtırken Pontevedra hapishanesinin duvarlarını atlatmak için bir dizi çarşafı bir araya getirdiği bildirildi. İspanyol Lejyonu'nun eski bir üyesi olarak aldığı eğitimi, kuzey İspanya'nın yoğun çalılıklarında saklanmak için kullanarak iki yıldan fazla bir süre kaçak kaldı. La Voz de Galicia gazetesine göre, 2001'de tekrar hapisten kaçmayı başardı, ancak özgürlüğün tadı sadece 25 dakika önce sürdü.

‘MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR?’

Bu sefer, hapishaneden yaklaşık 105 kilometre uzaklıktaki Galiçya'daki küçük Pontedeume kasabasında alarm zillerinin çalmaya başlamasından aylar önceydi. Yaz sonunda, belediyenin 7 bin 900 sakini, mutfaklarından gizemli bir şekilde kaybolan bisküvi paketleri, kutu bira ve soğuk etler hakkında hikayeler paylaşmaya başladı. Bir kişi, gecenin bir yarısı mutfağında açık bir buzdolabına bakan bir adama rastladığını anlattı.

Geçen hafta bir avcının, kasaba yakınlarındaki Fragas do Eume parkının sık ormanlarında derme çatma bir kampta yaşayan, kaçağın tarifine uyan bir adama rastlamasından sonra, Sánchez Chacón olabileceğine dair şüpheler yoğunlaştı. Çaresiz sakinler kısa süre sonra bir araya geldi ve sekizi Sánchez Chacón izleri için bölgenin gözden geçirileceği devriyeyi duyurdu.