Ocak ayında koltuğu ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden’a teslim edecek Trump, 2024 yılında aday olmayı düşünüyor.

 Ancak Trump karşıtı medyaya baktığımızda söyledikleri şey, ‘onun yaptığı en iyi şey kaybetmek’. Trump, Business Insider’da yer alan bir makalede çok ağır bir şekilde eleştirildi. İşte o makale…

ABD yeni Başkanı Joe Biden

KAYBEDEN TRUMP

Donald Trump, gayrimenkul, kumarhaneler, sahte hayır kurumları ya da başkanlık seçimlerinin yeniden seçilmesi olsun, kaybeden olduğu gerçeğini çaresizce saklamaya çalışıyor. Aslında, ne kadar uğraşırsa, kaybeden olduğu o kadar netleşir.

Geçen ay Trump, Büyük Buhran'ın mimarı Herbert Hoover'dan bu yana seçimlerin en büyük kaybedeni oldu. Kaybettiği algısını değiştirmeye yönelik başarısız girişimleriyle onu bir sonuca götürdü: 2024'teki seçimde başkan adaylığı. 

‘Tüneği’ni kaybetmemek için o kadar endişeli ki, yeni Başkan Joe Biden'in göreve başlayacağı gün 2024 seçimlerine katılacağını açıklamayı düşünüyor. 

Muhtaç kişiliğinin başkanlığa aday olmaya ihtiyacı var, ama Trump, onu iktidara getiren ülke veya Cumhuriyetçi Parti için hiçbir şey yapamaz. Koşmaya başlarsa, onu yenen Biden kadar olmasa da, gündeme gelecektir. 

Ayrıca, Cumhuriyetçi Parti erkenden tek bir alternatif etrafında birleşecek kadar akıllı olmadığı sürece, onun yerine geçmeye cesaret eden herhangi bir Cumhuriyetçinin koltuğa oturmasını engelleyebilir. 

Yani hapse girmezse ve iş dünyasında bocalamaya devam ederse, seçimlere girmekten başka yapacak bir şeyi kalmaz.

Çeviri: İsmail Cömert