Yaklaşık 7 bin 500 kişiye ve 38 oyuncak üreticisine ev sahipliği yapan kasaba, down sendromlu dört bebekten oluşan yerel bir koleksiyon ortaya çıkardı. Koleksiyon, ülkenin en çok beğenilen "yılın oyuncağı" ödülünü kazanmasının ardından manşetlere taşındı.

TÜM ÇOCUKLAR İÇİN

Farklı ten renklerine sahip iki erkek ve iki kız bebek, oyuncakçı Miniland tarafından piyasaya sürüldü. Şirketin Pazarlama Direktörü Victoria Orruño, "Başlangıçta endişeliydik ama tepki bizi şaşırttı" dedi. Bebek sadece down sendromlu çocuklar için değil, tüm çocuklar için tasarlandı. Orruño, “Bazen bunu görmezden geliyoruz ama bebeklerle oynamak çocuklar için çok zenginleştirici ve biçimlendirici bir deneyim” dedi ve "Farklı gerçekleri görebilir ve onları normalleştirebilirler" şeklinde ekledi.

‘DEĞERLİ ARAÇ’ SON YILLARDA KEŞFEDİLDİ

Oyunun çocukların düşünme şeklini şekillendirmede değerli bir araç olabileceğinin farkına varma, dünyanın dört bir yanındaki oyuncak yapımcılarını çevremizdeki dünyanın zengin çeşitliliğini daha iyi yakalamak için çabalamaya yöneltti. Tekerlekli sandalyelerde cinsiyet ayrımı gözetmeyen veya protez uzuvları olan bebekler son yıllarda çoğaldı.

DENİZAŞIRI ÜLKELERDE SATILACAK

Bu yıl perakendeci Kmart, down sendromlu bir çift bebeği Avustralya ve Yeni Zelanda'daki mağazalarında, down sendromlu bir oyuncak bebek fikrinin ilk kez 2007'de ilgi gördüğü Onil'de, yerel oyuncak üreticisi Toyse ile iş birliğini duyurdu. İspanya'nın ulusal down sendromu örgütü, kendi oyuncak bebek serisini yaratacak. 2015 yılında, ürünlerinin yaklaşık yüzde 95'ini İspanya dışına gönderen Onil merkezli The Doll Factory Europe, bugün Down sendromlu altı bebekten oluşan bir koleksiyon yayınladı. Şirket yöneticilerinden Francisco Herrera, "Aldığımız karşılık harikaydı" dedi. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com