Resmi KCNA haber ajansı, altı kişinin öldüğünü ve bunlardan birinin son derece bulaşıcı olan Omicron varyantı olduğunu da ekledi.

Nisan sonundan bu yana ülkede yayılan virüs dalgasının ardından 187 bin 800 kişinin “tecrit edilip tedavi edildiği” belirtildi. KCNA, yalnızca Salı günü bildiren 18 bin kişi de dahil olmak üzere yaklaşık 350 bin kişinin ateş belirtileri gösterdiğini ve bunların 162 bin 200'ünün şimdiye kadar tedavi edildiğini de sözlerine ekledi. 

‘MAKSİMUM ACİL DURUM ÖNLEMLERİ’

Kuzey Kore'nin ilk Covid-19 ölümü, rejimin başkent Pyongyang'daki bir salgını ele almak için "maksimum acil durum önlemleri" uyguladığını açıklamasının ardından geldi. Uzmanlar, ülkedeki 26 milyon insanın neredeyse hiçbirinin aşı olmadığına inanıyor ve önemli bir salgının ülkenin yetersiz sağlık hizmetlerini hızla alt edeceğine dair artan korkular var.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün kıdemli Kore araştırmacısı Lina Yoon, rejimin virüsün yayıldığını kabul etmesinin "son derece endişe verici" olduğunu söyledi. Yoon, "Kuzey Korelilerin çoğu kronik olarak yetersiz besleniyor ve aşısız, ülkede neredeyse hiç ilaç kalmadı ve sağlık altyapısı bu salgınla başa çıkamıyor. Uluslararası toplum, Covid-19 ile ilgili semptomlar için ilaç, Covid-19 anti-viral ilaçlar sunmalı ve aşıları ve aşıların korunması için buzdolapları, jeneratörler ve benzin dahil olmak üzere gerekli tüm altyapıyı sağlamalıdır" dedi. (Guardian)