Sözcü Peskov, "Başkan aşıyı yaygınlaştırmak için şimdiden çok şey yaptı. Kamera karşısında aşı olunmasına gelince, o asla bunu sevmedi, bundan hoşlanmıyor" dedi.

TUHAF KARŞILANDI

Bu hareket, buz gibi soğuk bir havuza dalış yapmak için ve hatta geçmişte tıbbi muayeneler dahil sık sık ve düzenli olarak kamera karşısına geçen Vladimir Putin’den beklenmiyordu.

Ayrıca, halkına aşı olma konusunda olumlu mesaj vermek isteyen Kremlin yönetiminin bu tavrı tuhaf karşılandı.

HÜKÜMETE GÜVENSİZLİK AŞILAMAYI ETKİLİYOR

Bu hafta itibarıyla Rusların yalnızca yüzde 4,3'ü aşıların en az bir dozunu aldı. 

Birleşik Krallık'ta ise yetişkin nüfusun yarısından fazlası en az bir doz aşı aldı. 

ABD'de nüfusun yüzde 14'ü tamamen aşılandı. Aşı uygulamasının bir fiyasko olarak görüldüğü Almanya'da bile, nüfusun yaklaşık yüzde 9'u en az bir doz aşı oldu.

Rusya'nın aşılama oranları, enfeksiyon oranları, karantina önlemleri, ve hükümetin güvensizliği gibi bir dizi faktörün aşılama oranlarını yüzde 5'in altında tuttuğu düşünülüyor.

Joe Biden, Boris Johnson ve Ukraynalı Volodymyr Zelenskiy gibi ülke liderleri, geliştirilen aşılar hakkında halkın endişelerini gidermek için kamera önünde aşılandı. Rusya'da alenen aşılanan en yüksek rütbeli yetkili Savunma Bakanı Sergei Shoigu.

YÜZDE 60 İSTEMİYOR
 

Şubat ayında Levada Center tarafından ankete katılan Rusların yüzde 60'ından fazlası, yan etkiler nedeniyle aşı olmayı planlamadıklarını söyledi ve benzer oranda kişi, corona virüsün yapay bir biyolojik silah olduğuna inandıklarını söyledi.

(Guardian, Çeviri: Polemikhaber)