Boyutları geleneksel yöntemlerle inşa edilmesi zor ve pahalı olan bir kayanın şeklinden esinlenen mülk, inşaat firması Saint-Gobain Weber Beamix tarafından yapılacak olan beş evden ilki. 

Son iki yılda, kısmen 3D baskı ile inşa edilen mülkler Fransa ve ABD'de inşa edildi ve yeni ortaya çıkan projeler dünya çapında çoğalıyor.

FABRİKADAN ŞANTİYEYE

Ancak 94 metrekare olan bu evin yük taşıyıcı duvarları bir 3D yazıcı kullanılarak yapılan bu ev, yasal ve kiralanabilir. 

Weber Benelux'un Genel Müdürü Bas Huysmans, "Bu aynı zamanda yerel yetkililer tarafından yüzde 100 izin verilen ve bu evde yaşamak için para ödeyen insanların alışkanlık kazandığı ilk yer" dedi.

Yeni ev, kamyonla şantiyeye taşınmadan önce Eindhoven'daki bir fabrikada katman katman basılan ve Hollandalı inşaat firması Van Wijnen tarafından çalışılacak bir temel üzerine yerleştirilen 24 beton elemandan oluşuyor. Daha sonra evin çatı ve pencere çerçeveleri takıldı ve son rötuşlar uygulandı.

TORUNOĞLU: GELECEĞİ BELİRLİYORUZ

Huysmans, "Tüm öğeleri tek seferde basmış olsaydık, beş günden daha kısa sürerdi çünkü en büyük faydası, yazıcının yemek yemesine, uyumasına, ihtiyaç duymamasına ihtiyaç duymamasıdır. Yani yarın başlayıp nasıl yapılacağını öğrenirsek, sonraki evi bundan beş gün sonra basabiliriz" dedi. 

Eindhoven belediyesinin konut ve mekansal gelişiminden sorumlu belediye meclisi üyesi Yasin Torunoğlu, “3D baskıyla yapılan evlerle artık geleceğin tonunu belirliyoruz" dedi.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)