Fengyuan madenindeki su baskınını neyin tetiklediği net değil, ancak iyileştirme çalışmaları sırasında meydana geldiği bildirildi. Başlangıçta yaklaşık 29 madencinin etkilendiği olayda, 8 kişi kurtarıldı.

HAVA POMPALANIYOR

Devlet yayın kuruluşu CCTV, ekiplerin tüm madencileri tespit ettiğini söyledi. On ikisinin bir platformda, sekizi ikinci bir platformda ve son işçi de çıkış yolundaydı. Selin yeraltındaki elektriği keserek ve iletişim hatlarını kesintiye uğratarak kurtarma çabalarını aksattığı bildiriliyor. CCTV'ye göre kurtarma ekipleri su basan kuyudan su pompalamaya çalışırken aynı anda madene hava pompalamaya çalışıyorlar.

Yayıncı, daha fazla boru döşeniyor ancak operasyonun zorlu geçmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.

KAZA ÜZERİNE KAZA

Maden kazaları, endüstri güvenliği düzenlemelerinin zayıf bir şekilde uygulandığı Çin'de nadir değildir. Geçen yıl Aralık ayında, bir kömür madeninde meydana gelen karbon monoksit sızıntısının ardından 23 madenci öldü. Ocak ayında, Shandong eyaletindeki bir altın madeninde meydana gelen patlamada 10 madenci öldü. Patlamadan kurtulan 11 kişi, iki hafta boyunca yeraltında mahsur kaldı ve bu sürenin çoğunda yiyecekleri yoktu ve yalnızca su üzerinde beslendiler. (BBC)