Unesco’nun listesinde bulunan Arouca Geopark'ın içindeki gür yeşillikler ve sarı çiçeklerle kaplı kayalık dağların arasında gizlenmiş olan 516 metre uzunluğundaki köprü, hızlı akan Paiva 
Nehri'nin 175 metre yukarısında asılı bulunuyor.

‘’ADRENALİN PATLAMASI’’

Pazar günkü resmi açılış töreninden önce, yakınlardaki Arouca kasabasından insanların mega yapının şeffaf metal ızgaralarının üzerinden geçmelerine izin verildi. 

Hugo Xavier, geçişi yapma cesaretini toplayan ilk kişiydi. Xavier, "Biraz korktum ama buna değdi. Olağanüstüydü, eşsiz bir deneyim, adrenalin patlaması" dedi. Rui Brandao ise, aşağı bakmaktan kaçındığını ama yine de bu deneyimi tavsiye ettiğini söyledi.

ŞEHRİN TEK UMUDU

Arouca'nın Belediye Başkanı Margarida Belem, AFPTV'ye verdiği demeçte, "Açılış töreni önemli çünkü turistik faaliyetlerimize devam etmemizi sağlayacak" dedi. Yapılması yaklaşık
iki yıl süren köprünün bölge için "temel bir cazibe" olduğunu da sözlerine ekledi.

Emanuel adlı yerel bir tur rehberi, "Toprağımız için temiz bir soluk, çünkü daha fazla yatırım, daha fazla insan çekecek" dedi. Emanuel, ‘’Birçok gencin büyük şehirlere taşınmasıyla bölgenin hızla yaşlandığını ve köprünün Arouca'ya yeni bir dinamik getirecek" şeklinde ekledi.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)