İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, hastaneye kaldırıldı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, doktorların 96 yaşındaki Elizabeth'in sağlığından endişe duyduklarını ve tıbbi gözetim altında tutulmasını tavsiye ettikleri söylendi.

SARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Saraydan yapılan açıklamada, "Kraliçe'nin rahatı yerinde ve Balmoral'da kalıyor" denildi. Bir saray kaynağı, kraliyet üyelerinin acilen bilgilendirildiğini ve hükümdarın düştüğü yönündeki spekülasyonların önemsenmediğini söyledi.

Dün doktorları tarafından dinlenmesi tavsiye edilen Kraliçe, kraliyet danışmanlarıyla planlanan sanal toplantıyı iptal etmek zorunda kaldı. Önceki gün Kraliçe, İskoç'yaki evi Balmoral Kalesi'nde yeni İngiltere Başbakanı Liz Truss'ı ağırlamıştı.

Truss, Elizabeth'in hastaneye kaldırılmasının ardından tüm ülkenin bu haberden dolayı üzüntü duyacağını söyledi. 

BBC YANININI KESTİ

BBC ise Balmoral'den gelen haberin ardından canlı yayınını kesti. İnternet sitesinde canlı blog başlatan BBC, Buckingham Palace'tan yapılan açıklamanın 'alışılmadık' olduğunu duyurdu.

Son olarak hafta başında Liz Truss'a hükümet kurma görevi verirken fotoğraf veren Kraliçe Elizabeth, Çarşamba günü doktorlarının dinlenme tavsiyesi vermesi üzerine katılacağı bir programı iptal etmişti.

'ULUSUN DUALARI ONUNLA'

Prens Charles, Camilla ve William, Kraliçe Elizabeth'in Balmoral'da bulunan evine gitti.  Canterbury Başpiskoposu, 'ulusun dualarının' Kraliçe ile birlikte olduğunu söyledi Justin Welby, "Tanrı'nın varlığı Majestelerini, ailesini ve Balmoral'da ona bakanları güçlendirip teselli etsin" dedi. Kraliyet Ailesi'nin helikopterlerinden biri, Kraliçe Elizabeth'in evinin arazisine iniş yaparken görüldü.

SONBAHARDAN BERİ RAHATSIZ

96 yaşındaki İngiltere Kraliçesi Elizabeth, geçen sonbahardan bu yana hareketlilik sorunları yaşıyor ve düzenli olarak baston kullanıyor.

Kraliçe 2. Elizabeth, sağlık sorunları nedeniyle son dönemlerde parlamentonun açılışı ve tahta çıkışının 70'inci yılı (Platin Yıl Dönümü) kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere katılamamıştı.