Pompeii'de bir fast-food restoranı arkeolojik kazıda ortaya çıktı ve antik kentin dışarıda yemek yemeyi seven vatandaşları için popüler olan yemeklerin ortaya çıkarılmasına yardımcı oldu. 

Fast-food tezgahının bir bölümü, 2019'da kısmen kazıldı. O zamandan beri, arkeologlar kazmaya devam ettiler ve üstüne tipik geniş delikler yerleştirilmiş çok yönlü bir tezgah ortaya çıkardılar. 

Tezgah, günümüzün salata barlarına yerleştirilmiş çorba kaplarından farklı olarak, sıcak yiyecekler için derin kaplar da tutuyordu.

TABAKLARDA KALINTILAR BULUNDU

Pompeii'de çalışan bir antropolog olan Valeria Amoretti, "İlk analizler, dükkanda bulunan resimlerin içeride satılan yiyecek ve içecekleri nasıl temsil ettiğini doğruladı" dedi.

Açıklamasında, kaplardan birinde ördek kemiği parçası ile keçi, domuz, balık ve salyangoz kalıntılarının bulunduğu belirtti. Amoretti, bir şarap kabının dibinde, eski zamanlarda şaraba lezzet ve rengini hafifletmek için eklenen fava fasulyesinin izleri olduğunu söyledi.

ŞEHRİN EN İŞLEK YERİNDE

Başarılı restorancılar, iyi bir yerin çok önemli olabileceğini bilir ve bu eski fast-food restoranının işletmecisi, iyi bir yer bulmuş gibi görünüyordu. Osanna, hemen dışarıda bir meydan ve çeşme olduğunu kaydetti.