Misyonun başarılı bir şekilde başlatılması ve geri dönüşü, milyarder yolcuları tarafından finanse edilen son zamanlardaki bir dizi roketle çalışan keşif gezilerinin en sonuncusu, insanlı uzay uçuşunun doğuşundan 60 yıl sonra, ticari astro-turizm yeni başlayan endüstrisinde bir başka dönüm noktası oldu.

‘’İKİNCİ UZAY ÇAĞINA HOŞ GELDİNİZ’’

Inspiration4 girişiminin Misyon Direktörü Todd Ericson, mürettebat geri döndükten sonra bir konferans görüşmesinde gazetecilere verdiği demeçte, "İkinci uzay çağına hoş geldiniz" dedi.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO'su Elon Musk tarafından kurulan özel roket şirketi SpaceX, uzay aracını tedarik etti, fırlattı, uçuşunu kontrol etti ve sıçrama kurtarma operasyonunu gerçekleştirdi. Üç günlük görev, Resilience olarak adlandırılan SpaceX Crew Dragon kapsülünün akşam 7 civarında sakin denizlere paraşütle inmesiyle sona erdi. 

Bir saat içinde dört gülümseyen mürettebat üyesinin, dışı gözle görülür şekilde kavrulmuş olan araç okyanustan bir SpaceX kurtarma gemisinin güvertesine çekildikten sonra kapsülün yan kapağından birer birer çıktıkları görüldü.

Dördünün her biri, denizdeki kontroller için gemideki bir sağlık istasyonuna kadar eşlik edilmeden önce el sallamak için kapsülün önünde birkaç dakika güvertede durdu. Daha sonra, sevdikleriyle tekrar bir araya gelmek için helikopterle Cape Canaveral'a geri gönderildiler.

Reuters