Kanada’da nüfusun yüzde 22'si uçuşların yüzde 73'ünü gerçekleştiriyor. Hollanda’da insanların yüzde 8'i uçuşların yüzde 42'sini yapıyor. Çin’de hane halkının yüzde 5'i uçuşların yüzde 40'ını yapıyor. Hindistan’da hanelerin yüzde 1'i uçuşların yüzde 45'ini gerçekleştiriyor.
Endonezya’da hanelerin yüzde 3'ü uçuşların yüzde 56'sını gerçekleştiriyor. Birleşik Krallık'ta ise, uçuşların yüzde 70'i nüfusun yüzde 15'i tarafından yapılıyor. 

VERGİ ÖNERİSİ

Possible'dan Alethea Warrington, "Bu rapor, dünya çapında aynı eşitsizlik modelini gösteriyor, sık uçan yolcuların küçük bir azınlığı, uçuşlardan adil olmayan bir pay alıyor’’ dedi. Araştırma, sık uçan yolcu eğiliminin diğer zengin ülkelerde de yansıtıldığını gösteriyor.

Her yıl uçtukça artan bir vergi olan sık uçuş vergisi konusuda talep var. Greenpeace vergiyi destekliyor ve ayrıca hava millerinin yasaklanmasını istiyor çünkü bunun sık uçuşları teşvik ettiğini söylüyor. İngiltere hükümeti, havacılık vergilerini gözden geçirdiğini söyledi, ancak sık uçuş vergilerinin birçok sorunu olacağı konusunda ısrar etti.

‘’AYRICALIKLI İNSANLAR UÇUYOR’’

İklim kampanyası grubu Possible için yapılan araştırma, ABD'de insanların yalnızca yüzde 12'sinin uçuşların üçte ikisini gerçekleştirdiğini söylüyor. Hükümetin tavsiye niteliğindeki İklim Değişikliği Komitesi, sık uçuş yapanlardan vergi alınmasını istiyor. Komite, "En fakir topluluklar halihazırda iklimin etkilerinden muzdaripken, yüksek karbonlu yaşam tarzlarının faydalarından yalnızca birkaç kişi yararlanıyor. Pek çok insan seyahat ediyor. Ama sadece ayrıcalıklı birkaçı sık sık uçuyor" şeklinde açıklama yaptı. (BBC)