Güney Koreli 34 yaşındaki kamu görevlisi Lim Eun-young, masraflar nedeniyle bir aile kurmaya hazır olmadığını ve erkek arkadaşıyla birkaç ay önce çıkmaya başladığını söylüyor. Ancak biyolojik saatinin işlemesinden endişe ettiği için Kasım ayında yumurtalarının bir kısmını dondurdu.

Lim, geçen yıl CHA Tıp Merkezi'nde prosedür uygulanan yaklaşık bin 200 bekar kadından biriydi. Lim, "Bu büyük bir rahatlama ve tam burada donmuş sağlıklı yumurtalarım olduğunu bilmek bana huzur veriyor" dedi.

YAYGINLIK KAZANIYOR

Üreme zamanı kazanmak için yumurtaları dondurmak, dünya çapında kadınlar tarafından giderek daha fazla araştırılan bir seçenektir. Ancak, dünyanın en düşük doğurganlık oranlarından birine sahip olan Güney Kore'de, bu hizmetleri kullanan kadınların sayısında yaşanan dramatik artış, çocuk sahibi olmayı erteleme ve hatta çocuk sahibi olmayı bırakma kararlarına yol açan ekonomik yükleri ve sosyal kısıtlamaları keskin bir şekilde rahatlatıyor.

Güney Kore'de doğurganlık oranı geçen yıl sadece 0,81 idi. Bu, Güney Koreli yetkililerin çocuklu aileler için sübvansiyonlar ve ikramiyeler için harcadıkları muazzam meblağlara rağmen böyle devam ediyor. Hükümet, ülkenin düşük doğum oranıyla mücadele etmeyi amaçlayan politikaları finanse etmek için geçen yıl 46,7 trilyon won (37 milyar dolar) bütçe ayırdı. (Reuters)