Eski başkan adayı Yaku Perez, Lasso'nun sahip olduğu offshore şirketlerinin Pandora Belgeleri’nde belirtilmesinin ardından Lasso'nun mali durumu ve vergi kayıtları hakkında soruşturma açılması çağrısında bulundu.

‘2017’DEN BERİ İLGİM YOK’

Perez, müfettişleri Lasso ve yakın akrabalarının başkan adayı olduğu 2013 yılından bu yana elinde tuttuğu hesapları incelemeye çağırdı. Başsavcılık, daha fazla ayrıntı vermeden, iddia edilen vergi kaçakçılığına ilişkin ön soruşturmanın 18 Ekim'de açıldığını söyledi.

Lasso, Pandora Belgeleri sızıntısını "bazı eski ve bağlam dışı bilgiler" olarak nitelendirdi ve 2017'de bir kez daha başkan adayı olduğunda söz konusu şirketlerin kontrolünü bıraktığını söyledi. Ekvador, 2017 yılında seçilmiş yetkililerin ve adayların vergi cennetlerinde yatırım yapmasını yasaklayan bir yasa çıkardı.

Ekvador'un ulusal meclisi de Pandora Belgeleri’nde adı geçen şirketleri araştırıyor. Lasso, Çarşamba günü bir yasama komisyonu tarafından açıklamalarda bulunmak üzere çağrıldı, ancak mazeret göstererek katılmadı. 

Reuters