El Salvador'daki bir etkinlikte konuşan Bukele, La Union'ın doğu bölgesinde planlanan şehrin bir yanardağdan jeotermal güç alacağını ve katma değer vergisi (KDV) dışında herhangi bir vergi uygulamayacağını söyledi.

300 BİTCOİN’LİK MASRAF

Bukele, "Buraya yatırım yapın ve istediğiniz kadar parayı kazanın. Bu, çalışan ve bir yanardağ tarafından enerji verilen tamamen ekolojik bir şehir" dedi. 

Bukele, alınan KDV'nin yarısının şehri inşa etmek için çıkarılan tahvilleri finanse etmek için kullanılacağını ve diğer yarısının çöp toplama gibi hizmetler için ödeme yapacağını söyledi ve kamu altyapısının yaklaşık 300 bin Bitcoin’e mal olacağını tahmin etti.

Eylül ayında El Salvador, Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul eden dünyadaki ilk ülke oldu. Bukele popüler bir başkan olmasına rağmen, kamuoyu yoklamaları Salvadorluların onun bitcoin sevgisi konusunda şüpheci olduğunu ve inişli çıkışlı grafiğin hükümete karşı protestoları ateşlediğini gösteriyor.

‘BÜYÜK İSKENDER’ BENZETMESİ

Planını Büyük İskender tarafından kurulan şehirlere benzeten Bukele, Bitcoin City'nin bir havaalanı, konut ve ticari alanlarla dairesel olacağını ve havadan bir bitcoin sembolü gibi görünecek şekilde tasarlanmış merkezi bir plazaya sahip olacağını söyledi.

Eylül ayında Twitter'da kendisini El Salvador'un "diktatörü" olarak açık bir şakayla ilan eden 40 yaşındaki teknoloji meraklısı Bukele, "Bitcoin'in dünyaya yayılmasını istiyorsanız, biraz İskenderiye inşa etmeliyiz" dedi. 

Reuters