Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk hakkında ortaya atılan cinsel saldırı iddialarını yalanladı. Musk, 2016 yılında bir özel jette görev yapan uçuş görevlisini taciz ettiği iddialarıyla ilgili olarak 'tamamen yanlış' ifadesini kullandı.

Business Insider'da yer alan haberde, Musk'ın daha sonra bu kişiye 250 bin dolar ödeyerek gizlilik anlaşması yaptığı öne sürüldü.

AT SATIN ALMAYI TEKLİF ETMİŞ

Tacize uğradığı iddia edilen kişinin bir arkadaşına dayandırılan haberde Musk'ın uçuş görevlisine 'kendisini teşhir ettiği', uçuş görevlisinin kalçasına dokunduğu ve uçuş sırasında gerçekleştirilen masajda kadına 'daha fazlasını yapması karşılığında' bir at satın almayı teklif ettiği öne sürüldü.

Aynı zamanda bir at binicisi olan kadının teklifi reddettiği için şirket içerisinde 'marjinalize' edilmiş hissettiği ve 2018 yılında bir avukat tutarak SpaceX'in insan kaynaklarına başvurduğu ifade edildi.

Musk iddiaları yalanlandığı açıklamasında hakkındaki iddiaların siyasi motivasyonlar taşıdığını belirtti. Musk geçtiğimiz günlerde Demokratlar yerine Cumhuriyetçilere oy vereceğini açıklamıştı.