Dünyanın en zengin insanı, geçen ay Twitter yönetim kuruluyla 44 milyar dolarlık bir devralma teklifinde anlaştı. Ancak bunun bitmiş bir anlaşma olmadığını ve ideal olarak önümüzdeki iki ila üç ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Musk, Financial Times'ın Future of the Car zirvesine verdiği demeçte, Twitter'ın eski ABD başkanını yasaklama kararının "ahlaki açıdan yanlış ve tamamen aptalca" olduğunu söyledi.

‘ZATEN GERİ DÖNMEYECEK’

Ocak 2021'de Twitter, kongre binasına yapılan baskının ardından Trump'ın hesabını "şiddeti daha fazla kışkırtma riski nedeniyle kalıcı olarak askıya alındığını" açıkladı. Ancak Tesla’nın patronu, "Kalıcı yasağı geri alırdım ama henüz Twitter’ın sahibi değilim, bu yüzden bu kesinlikle olacak bir şey değil" dedi. Yasağın Trump'ı susturmadığını, ancak kendi Truth Social sitesine geçmesini sağlayarak sesini aşırı sağda güçlendirdiğini söyledi ve Trump'ın daha önce hesabı eski durumuna getirilse bile Twitter'a dönmeyeceğini söylediğine dikkat çekti.

‘JACK DORSEY’LE GÖRÜŞTÜM’

Musk, Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey ile saldırgan tweetlere yanıt olarak kullanıcıları sosyal medya hesaplarından kilitleme konusunda konuştuğunu söyleyerek, "O ve ben, kalıcı yasakların son derece nadir olması ve bot veya dolandırıcılık hesapları için ayrılması gerektiği konusunda aynı fikirdeyiz" dedi. Musk, birisi "yasadışı veya dünyaya zarar verecek" bir tweet atarsa, geçici olarak askıya alınması gerektiğini veya gönderinin görünmez hale getirilmesi gerektiğini söyledi. (BBC)